Фінішне оздоблення стін — «Мармурова крихта»

Фасад – це «обличчя» будинку, зовнішній вигляд якого впадає у вічі в першу чергу. І тому він потребує спеціального відношення з боку господаря. В даний час для оздоблення фасаду використовують безліч різних матеріалів. Надмірну популярність отримала сіра і кольорова мармурова крихта.
Таку популярність можна пояснити лише численними перевагами мармурової крихти кольорової та сірої в порівнянні з іншими матеріалами.
Вона екологічна, відрізняється міцністю та стійкістю до атмосферних впливів. Добре переносить морози, спеку та вологу. Мармурова крихта купити в Одесі може бути пофарбована в різні кольори, і для кожної будівлі можна підібрати матеріали в тон кольору, що гармонує із загальним виглядом будівлі. Крихітка з мармуру добре і красиво виглядає і відмінно поєднується з іншими матеріалами.

Як отримують мармурову крихту?

Щоб отримати мармурову крихту – сіру або кольорову – шматки каменю піддають подрібненню. Крихітка такого типу набагато краще піддається поліруванню та шліфуванні, ніж, наприклад, матеріал з граніту або базальту.

Великий вибір кольорів у різних тонах природного мармуру дозволяє створювати однотонне або мозаїчне оздоблення фасаду. А завдяки відсіву гранул різної фракції можна зробити покриття максимально гладким (наприклад, для офісних будівель або квартир) або грубішим (для гаражів, цоколів або просто за бажанням замовника).

Головні переваги мармурової крихти є:
  • Міцність та ударостійкість.
  • Кольори – якщо крихта пофарбована якісно, то і сам камінь буде стійким до вигоряння з часом.
  • Завдяки використанню акрилового клейового сполучного матеріал набуває еластичність, це означає, що на фасаді, покритому мармуровою крихтою, ніколи не з’являться тріщини.
  • Екологічна безпека, відсутність запаху.
  • Підвищена атмосферостійкість.

Така крихта може успішно застосовуватися для будь-яких поверхонь фасаду: бетону, чорнової штукатурки, піскобетону.
Перш ніж прийматися накладати мармурову крихту, слід очистити поверхню від пилу, бруду, жирових скупчень, залишків старої фарби – все це може перешкодити адгезії, тобто зчепленню нового покриття з поверхнею фасаду.
На багато підстав рекомендують спочатку наносити ґрунт.
Після однієї доби після прогрунтування, наноситься мармурова крихта, яку попередньо слід добре перемішують. Наносячи штукатурку використовуючи шпатель, яким виробляються рухи знизу нагору.

Необхідно враховувати такі моменти:
  • Температура повітря має бути не нижче 5 градусів.
  • Не слід виконувати роботи з нанесення мармурової крихти при дуже високій температурі повітря, при сильному вітрі, дощі та тумані.
  • При великих обсягах роботи потрібно виконувати їх таким чином, щоб не утворювалися шви між обробленими ділянками поверхні.

Знаючи все це надати фасаду презентабельний зовнішній вигляд буде легко та приємно.

Scroll to Top

Отримайте безкоштовну консультацію

Получите бесплатную консультацию