Фінішне оздоблення стін - «Короїд»

Для обробки фасадів будівель сьогодні використовують безліч різних матеріалів: декоративну цеглу, сайдинг, керамічна плитка та багато інших видів. Серед них особливої популярності славиться фасадна штукатурка Короїд. Свою назву вона отримала тому, що стіна, поштукатурена таким матеріалом, має вигляд з’їденого дерева шкідником. Такий фасад завжди впадає у вічі, оскільки має досить привабливий зовнішній вигляд. Рельєф може мати різний вигляд, це залежить від марки штукатурки та від способу її нанесення. Оздоблення фасаду короїдом – це не лише гарний зовнішній вигляд, а й захист поверхні стін

Технологія штукатурки

Важливо: штукатурка короїдом виконується цілком щодо однієї стіни. Це так важливо тому, що якщо наносити матеріал на стіну, при цьому стикувати свіжий з висохлим матеріалом, після висихання буде помітно місце з’єднання.

А якщо стіну штукатурити в один прийом, то вийде монолітність поверхні без стиків та перепадів. Суміш необхідно розмішувати у відрі за допомогою дриля з невеликими обертами та міксера. Необхідно дотримуватись послідовності при створенні розчину. Насамперед потрібно залити воду і тільки потім засипати суху суміш, при цьому розмішувати.
Співвідношення води до порошку 1:3. Щоб досягти хорошої якості розчину, перед нанесенням необхідно досягти консистенції як у картопляного пюре. А після цього дати настоятися розчину близько десяти хвилин. Останнє, що потрібно зробити перед нанесенням на стіну – ретельно перемішати ще раз розчин, при цьому потрібно розбити всі грудочки. Для нанесення матеріалу на стіну найкраще використовувати жорсткий металевий шпатель. Дуже важливо звикнути до процесу оштукатурювання.

Важливо навчитися дотримуватися товщини шару щодо розміру зерен матеріалу.

Якщо на поверхні з’являються западини, це означає, що все правильно. Коли шар вже нанесений, але ще не висох, потрібно за допомогою пластикової терки та обертальних рухів створювати попередню фактуру поверхні. Фінальний шар створюється вже за деякий час (10-15 хвилин).

Короїд підсохне і не прилипатиме до тертки. Найкраще працювати в парі: перша людина займається нанесенням штукатурки на стіну і розтягуватиме її. А друга людина, відстаючи від першої на 15 хвилин, займається фінальним виглядом. Останньою дією є нанесення на поверхню захисного акрилового лаку. Він може бути як матовий, так і глянсовий і має багато кольорів. Перед нанесенням лаку потрібно дати день фасаду просохнути і після цього нанести ґрунтовку, а на ґрунтовку – лак.

Scroll to Top

Отримайте безкоштовну консультацію

Получите бесплатную консультацию