Фінішне оздоблення стін - «Травертін»

Травертин використовується в будівництві та оздобленні вже понад 2 тисячоліття. З травертину збудовані численні всесвітньовідомі пам’ятки архітектури, такі як античний Колізей, середньовічний собор Святого Павла (Ватикан), будівля парламенту в Будапешті, центр Лінкольна (Нью-Йорк) та багато інших історичних пам’яток.
Травертин схожий на мономінеральну кальцитову гірську породу, схожу на такі натуральні камені, як вапняк і мармур. Але від мармуру травертин відрізняється меншою вагою та вищими властивостями теплофізичного характеру, а від вапняку — пористістю структури.

Травертин має високе водопоглинання, але не дивлячись на це він довговічний, морозостійкий і естетично привабливий. Безперечна перевага травертину — він легко обробляється. Завдяки всім його якостям травертин використовується в облицюванні екстер’єрів. На сьогоднішній день травертином облицьовують зовнішні та внутрішні простори. Травертин часто застосовується для обробки фасадів, цокольних поверхів, холів, а також ванних кімнат і кухонь. Травертин відмінно гармонує з будь-якими інтер’єрами, включаючи хай-тек.

При обробці цей природний камінь можна штучно зістарювати, що допомагає йому вдало зливатися в стильовій гамі з антикварними меблями – зістарений, неполірований травертин має стильний матовий відтінок, відмінно налаштовує на позитивні нотки та сприяє створенню затишку та тепла в будинку.
Травертин безцінний у декоруванні садово-паркових ландшафтів. Площі та парки багатьох європейських міст викладені плиткою із цього натурального каменю. Також травертин часто використовують у виготовленні фонтанів, вазонів, малих архітектурних форм.

Застосування травертину в облицювання фасадів.

Найчастіше облицювання фасадів роблять крупнопористим травертином, покритим спеціальною шпаклівкою. Шпаклівка захищає камінь від забруднення та проникнення вологи між щілинами. Процес нескладний, що вимагає уваги на етапі підбору шпаклівки, колір якої повинен збігатися з тоном каменю. При обробці фасадів травертином його також необхідно обробити гідрофобним складом, завдяки якому камінь стане стійким до атмосферних явищ. Для захисту покриття з травертину від вандалів та любителів залишити свій розпис на стіні будівлі, радимо покривати камінь полімерними складами, що утворюють захисну плівку. Її можна легко замінити без шкоди для облицювання.

Scroll to Top

Отримайте безкоштовну консультацію

Получите бесплатную консультацию